Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 februarie 2015

Sexul protejat si metode de contraceptie

     In aceste cateva randuri veti gasi cateva informatii despre sexul protejat si optiuni contraceptive.
     Exista mai multe puncte pe care ar trebui sa le luati in considerare ca impreuna cu partenera/ul sa alegeti o metoda care se potriveste stilului dvs de viata.
     Prezervativele sunt adesea recomandate ca cea mai buna alegere, dar ar putea fi necesar sa incercati diferite optiuni pana cand o veti gasi pe cea potrivita. De exemplu prezervativul feminin este o metoda de bariera. Efectul lui contraceptiv se bazeaza pe faptul ca nu lasa sa intre in vagin sperma, iar efectul protector impotriva infectiilor cu transmitere sexuala se bazeaza pe faptul ca impiedica contactul dintre fluide si mucoasele organelor genitale.
     Daca sunteti o persoana deschisa, nu ar fi o ideea rea sa aveti o cutie cu instrumente. Pana la urma nimic nu va este de folos daca nu le aveti la indemana cand se iveste momentul. In acea cutie puteti avea prezervative, lubrifianti, jucarii sexuale si alte consumabile, pentru mai multe idei va puteti inspira de oriunde.
     Este foarte important sa intelegeti ca nu toate aceste consumabile va protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala(BTS), iar daca nu folositi metode contraceptive, cum ar fi pastile, prezervative, dispozitive intrauterine etc, va expuneti riscurilor sau a unei sarcini nedorite.
     In cazul in care s-a intamplat ca prezervativul sa se rupa sau orice alt caz ar trebui sa luati in considerare: pastila contraceptiva de urgenta, profilaxia post expunere, test de sarcina precum si alte teste.
     Daca doriti mai multe informatii despre sexul protejat dar si metode de contraceptie va sugerez sa discutati cu un medic specialist.


Un comentariu:

Ciobanesc Romanesc Carpatin spunea...

Foarte util articolul, poate ajunge si la unii care isi cam tot abandoneaza copiii si mai nou apar pe la televizor.