Faceți căutări pe acest blog

joi, 6 august 2015

Rutina de dimineața




Dimineața este cel mai controversat moment al zilei, căci nu puțini sunt aceia care o defăimează și o învinovățesc de insuccesele lor, fără a conștientiza faptul că doar ei sunt responsabili pentru lipsa lor de energie care se contabilizează în minute bune pierdute la primele ore ale dimineții.


Cu o seară înainte de culcare,
ți-ai programat alarma să te trezească la o anumită oră, însă dacă știi că ai probleme cu datul jos din pat, ar trebui intenționat să-ți programezi alarma cu câteva minute mai devreme decât e obicei, așa încât să te asiguri că te încadrezi în timp, cu tot cu clasica amânare a telefonului mobil care zbârnăie pe noptieră.

Intenționezi să faci duș ? Nicio problemă, cât timp tu te revigorezi sub picurii de apă rece, dă drumul și la cafetieră. Cafeaua perfectă, nectarul zeilor somnoroși, e doar la un buton distanță de tine, asta dacă seara trecută ți-ai pregătit deja apa și ai lăsat cafeaua în filtru. În felul acesta nu trebuie dimineața să alergi bezmetic prin casă și să scotocești în toate borcănașele pentru un gram de cofeină.

Mai ales în cazul damelor, alegerea hainelor poate constitui un real proces de selecție cu aferentele răzgândiri, de regulă ținuta vestimentară fiind regândită exact când purtătoarle de tocuri sunt pe punctul de a ieși din casă. Pentru a evita astfel de răsturnări de situație, la fel, pregătește-ți hainele de seara, sau cel puțin fă-ți o idee minimală despre ce fel de ținută ai dori să adopți a doua zi.

Sunt zile în care aceste scenarii perfecte chiar nu au cum să se întâmple, așa că asigură-te că ai cheile la îndemână, atât de la casă, cât și de la mașină, pantofii pregătiți la ușa de la intrare și ai grijă să nu te machiezi în timp ce accelerezi, căci ceilalți participanți la trafic se grăbesc la rândul lor și e de preferat să ajungi puțin ciufulită, chiar nemachiată, decât să sfârșești la Poliție, dând declarații din cauza coliziunii dintre tine și un alt șofer iritat și grăbit, care nu a avut răbdare să șprintezi la semafor.

Indiferent de rutina cu care te-ai obișnuit să-ți începi diminețile, asigură-te că ai 5 minute doar pentru tine, eventual suficient timp cât să asculți piesa ta preferată, sau să-ți săruți partenerul de viață înainte de a te avânta în vâltoarea vieții. Micile bucurii sunt neprețuite atunci când, la birou, cu vraful de dosare care nu pare a se mai termina, știi că ai avut un start bun dimineața și că la întoarcere acasă te așteaptă un alt moment de bucurie: revederea cu cei dragi !




2 comentarii:

Unknown spunea...

lunea e cea mai grea zi

George spunea...

De dimineata doar cafeaua te trezeste la viata...